Midtsemesterprøven

Midtsemesterprøven teller opp til 20% av endelige karakteren, men den kan kun telle positivt på den endelige karakteren. Dette betyr spesielt at hvis du ikke møter til midtsemesterprøven (uansett grunn), så teller slutteksamen 100%. Det vil ikke være mulig å ta midtsemesterprøven på andre tidspunkter enn de ordinære tidspunktene.

Tilbakelevering

Midtsemesterprøven blir levert tilbake via en epost til studenteposten din hos NTNU. Av praktiske og sikkerhetsgrunner kan vi ikke sende den ut til andre epostadresser.

Ofte stilte spørsmål

 1. Jeg har ikke fått prøven min: Beklager! Vi oppdaget nettopp (lørdag kveld) at det er omtrent 30 stk som ikke har fått prøven sin. Det skyldes dels en filkopiering som hadde feil, og dels at det var vanskelig å tolke enkelte kandidatnumre. Vi satser på å få rettet feilen i løpet av mandagen, og sende ut på nytt til de det gjelder. Dersom du ikke har fått prøven din i løpet av mandag, ta kontakt med Ola Berntsen Huseby.
 2. Jeg har trykket på lenken i eposten, men får ikke åpnet prøven min: Først: Prøv på nytt, det skjedde en feil med de første som fikk. Om det fortsatt ikke virker, send en epost til tma4100 [dash] support [at] math [dot] ntnu [dot] no der du beskriver nøye hva du gjør og hva som skjer. Ta med brukernavnet ditt, men la være å ta med kandidatnummer eller lenken du har i eposten. Ansatte i administrasjonen har lov til å vite koplingen mellom prøve og student, mens vitenskaplige ansatte ikke skal vite om det.
 3. Jeg har fått en annens prøve! På endel besvarelser var det vanskelig å tolke korrekt kandidatnummer, så der kan det ha skjedd feil. Send en epost til Ola Berntsen Huseby med ditt kandidatnummer og hvilken prøve du har fått i stedet.
 4. Jeg mener at jeg har fått feil karakter Dersom du mener det er en opplagt feil, og at det ikke er samsvar mellom kommentarene i prøven din og karakteren du har fått, så kan du ta kontakt med Ola Berntsen Huseby. Dersom du er uenig i karaktersettingen er det dessverre ikke klageadgang på underveisevaluering. Klageadgangen gjelder kun på fastsettingen av den endelige karakteren.
 5. Jeg videresender student-eposten min til en konto hos Microsoft (hotmail.com, live.no, outlook.com), og har ikke fått eposten min ennå. Microsoft har begrensninger på hvor mange eposter vi kan sende videre til dem, så vi kan ha møtt på begrensningen. Det betyr at det blir en forsinkelse på leveringen. Dersom du ikke har satt opp sletting på student-eposten, kan du logge inn på http://webmail.stud.ntnu.no og se om eposten din venter der.
 6. Jeg tok midtsemesterprøven, men har ikke fått epost Først, har du sjekket at den ikke har blitt fanget opp av spamfilteret ditt? Prøv også å vente et par timer, det kan hende vi har støtt på begrensninger på hvor mange epost vi kan sende om gangen. Hvis du har ventet, og fortsatt ikke fått den, ta kontakt med Ola Berntsen Huseby for å få undersøkt saken.
 7. Kan andre åpne min prøve? Nei. For å åpne prøve må man bruke den lange autoriseringskoden som henger med på lenken. Den er unikt generert for hver person, og man kan ikke få tak i en prøve uten å bruke den. Det innebærer at du bør behandle lenken som du behandler passordet ditt. Ikke gi det til andre, og ikke åpne den på andres brukerkontoer eller maskiner.
 8. Hvorfor har jeg ikke fått karakter? Du får kun karakter til slutt, men vi har oppgitt poengsummen din, av maksimalt 20 poeng. På eksamen må du vanligvis ha 40 % for å stå, så dersom du har 8 poeng eller mindre vil slutteksamen telle 100 %.
 9. Jeg bruker Mac, og alle kommentarene ser ut som røde firkanter: På noen besvarelser greier ikke forhåndsvisningsprogrammet til Apple å vise filen korrekt. Det fungerer fint å åpne den i for eksempel Google Chrome, eller andre pdf-lesere.

Hjelpemidler

Samme regler som for eksamen gjelder angående hjelpemidler. Hjelpemiddelkode C: "Spesifiserte trykte og håndskrevne hjelpemidler tillatt. Bestemt, enkel kalkulator tillatt".

Det eneste trykte og håndskrevne hjelpemiddel som er tillatt er dette formelark. Formelarket blir lagt ved prøven, så du trenger ikke ta det med selv. Formelsamlingen av Rottmann er ikke tillatt.

Den godkjente kalkulatoren er enten Citizen SR-270X, SR-270X College eller Hewlett Packard HP30S.

Pensum

Pensum for midtsemesterprøven er

 • Kapittel 1.1-1.5
 • Kapittel 2.1-2.11
 • Kapittel 3.1-3.6
 • Kapittel 4.1-4.6 og 4.8-4.10
 • Kapittel 5.1-5.7

Gamle eksamensoppgaver

Som forberedelse til midtsemesterprøven kan det være nyttig å se på gamle eksamensoppgaver. Denne siden inneholder korte videoer som viser i detalj hvordan utvalgte eksamensoppgaver kan løses.

I tillegg finnes på denne siden mange gamle eksamensoppgaver med tilhørende løsningsforslag.

Midtsemesterprøvene og løsningsforslag

2013-11-20, tokemeie