Faglige ressurser

Læreboken

Adams og Essexs: Calculus, eighth edition. bok.jpg Boken kan kjøpes i et spesielt 2-bind paperback utgave (ISBN ADAMS Custom 9781783650989) på akademika. Det spiller ingen rolle om dere kjøper spesialutgaven eller den originale utgaven (den eneste forskjellen er at spesialutgaven er delt i to bind).

Forelesningene

Ved forelesningene ved de viktigste delene av pensum bli gjennomgått.

Se Forelesningene for timeplan, mer informasjon om de enkelte forelesninger, slides til forelesningene samt lenker til videoopptakk av forelesningene.

Ukeplaner

Ukeplanene innholder oversikter over pensum, eksempler og oppgaver for hver uke.

Temaer

Pensum er delt inn i 9 temaer. Hvert tema tilsvarer et kapittel i boken og inneholder en kort innføring i temaet og lenker til mer materiale (video, eksempler, oppgaver, osv.) om temaet.

Multimedia

Det er blitt laget en del videoer som introduserer, motiverer og forklarer deler av pensum. I tillegg lages pencasts med relevante eksempler. Alt dette finner du samlet opp her.

Oppgaver

Hver uke blir det valgt ut noen anbefalte oppgaver fra læreboken som vi anbefaler at dere regner som forberedelse til onlinetestene og prosjektoppgavene.

Likeledes vil det hver uke være prosjektoppgaver som vil bli gjennomgått i øvingstimene.

Maple

I dette emnet vil vi benytte oss av Maple både til å løse oppgaver, og gjøre obligatoriske øvinger. Hva Maple er, og hvordan du kan laste det ned til din datamaskin finner du informasjon om her.

Hvis du ikke har egen datamaskin, er Maple installert på alle datasaler på Gløshaugen. Oversikt over datasaler som er tilgjengelige for alle finner du her.

Notasjon

Under notasjon finner du en forklaring på hva mange av symbolene og begrepene som benyttes i dette kurset betyr.

Mattelab

Det vil være mattelab i S6 fra klokka 10:00-18:00 hver ukedag fra og med uke 35 til og med uke 48. Det vil alltid være en studentassistent og en øvingslærer til stede slik at det er mulig å få hjelp med øvingsoppgaver, Maple eller prosjektoppgaver.

Noen tidspunkt på mattelab er prioritert for enkelte linjer. Dette er for å unngå for mange studenter på en gang. Studenter som ikke går på linjen som er prioritert kan fortsatt komme på mattelab på det tidspunktet, men kan bli bedt om å komme tilbake senere om det er fullt.

På mattelab er det til tider mange studenter, og kun to øvingslærere. Dette medfører at studenter ikke kan forvente hjelp til alt de lurer på, og vi ber om forståelse for dette. Spør gjerne medstudenter om hjelp før du skriver deg opp på liste for å få assistanse fra øvingslærer.

Tirsdag 14-16 er prioritert de som ikke går på en ingeniørlinje.

DagTidspunktPrioritert forØvingslærer
Mandag10-12 MTDT Jørgen Endal
12-14MTINGJørgen Endal
14-16 MTEL 1500-1700Ole Brevig
16-18Ole Brevig
Tirsdag10-12 MTTK Lars Odsæter
12-14 MTBYGGLars Odsæter
14-16Frie fag Nikolai Ubostad
16-18 MPETRNikolai Ubostad
Onsdag10-12 MTPROD Sigrid Grepstad
12-14 MTMT 1400-1500Sigrid Grepstad
14-16 MTNANO 1500-1700Martin Strand
16-18Martin Strand
Torsdag10-12MTKOMErik Bakken
12-14MTKJErik Bakken
14-16 MTTEKGEOKatrin Grunert
16-18 MTFYMA Katrin Grunert
Fredag10-12MTMARTKarl Brustad
12-14MTENERGGeir Bogfjellmo
14-16MTDESIGN Geir Bogfjellmo
16-18MTIØTKarl Brustad

Om noe er galt eller uklart, kontakt tma4100 [dash] support [at] math [dot] ntnu [dot] no.

MyMathLab Global

MyMathLab Global er et online øvingssystem til læreboken. Det kan brukes som et supplement til oppgavene fra læreboken og materiale som er tilgjengelig på emnets nettside. Videre er læreboken tilgjengelig som e-bok. MyMathLab Global krever en adgangskode som følger med læreboken (i hvert fall hvis du kjøper den på akademika).

Tilgang til TMA4100 Matematikk 1 i MyMathLab Global fås fra http://mmlglobal.pearsoncmg.com/student-reg ved å taste inn emnets Course ID som er XL00-B1TJ-6020-1H84 og deretter adgangskoden som fulgte med læreboken.

Det er (tilsynelatende) også mulig å finne løsningsforslag til alle oppgaver fra læreboken i MyMathLab Global. For å komme til løsningsforslagene enklest mulig, klikk "I am studying on my own, and need to choose a textbook", finn deretter Adams/Essex: Calculus: A Complete Course, Eighth Edition. Løsningsforslagene ligger under: Student Resources–> Student Solutions Manual.

Eksamensoppgaver

Eksamensoppgaver innholder tidligere eksamensoppgaver i TMA4100 Matematikk 1.

Lenker

2013-11-22, tokemeie