Foreleser

Øvingslærer

Timeplan

Studieprogram Ukedag Tidspunkt Rom
Alle Mandag 1515-1700 S6
Torsdag 1215-1400 F1

Øvinger

I dette kurset er det 13 øvinger, og du må ha 8 godkjente for å få ta eksamen. Hver øving er delt inn i en obligatorisk og en frivillig del, og du må ha 40% score på den obligatoriske delen for å få godkjent. Det finnes tre typer oppgaver: reproduksjon av sentrale teorem med bevis, programmering, og regneoppgaver. De fleste oppgaver gitt i øvingene er potensielle eksamensoppgaver.

Bevis: Sentrale teorem med bevis som etterspørres i øvingene forventes det at du kan reprodusere på eksamen.

Programmering: På eksamen vil det forventes at du kan skrive kode for de numeriske metodene i pensum. Derfor er det gitt programmeringsoppgaver i øvingene. Disse skal leveres som kjørbare kodefiler.

Regneoppgaver: Dette er mer klassiske eksamensregneoppgaver.

Fristen for å levere øvinger er alltid mandag kl 1500. Øving 1 har frist mandag uke 3, øving 2 mandag uke 4, osv.

NB: Alle regneoppgaver skal leveres i én pdf-fil.

Øvinger leveres her.

Programmeringsspråk

Programmeringspråk i dette kurset er valgfritt, men Python eller Matlab er anbefalt. Du må gjerne skrive i C eller FORTRAN om du er skikkelig barsk.

Det er antagelig enklest å programmere i det språket du er vant med. Hvis du ikke er vant med programmering, anbefaler vi Matlab. Matlab har flere innebygde matematikkfunksjoner enn Python, og det er vesentlig lettere å lære. Matlab er egentlig svinedyrt, men NTNU-studenter får det gratis her: https://innsida.ntnu.no/wiki/-/wiki/English/Matlab+for+students. Etter at Matlab er installert, kan man få en innføring ved å skrive 'demo' i kommandofeltet, og trykke på enter.

Fordelene med Python, er at det er gratis, kan brukes til mye mer forskjellig enn Matlab, og for tiden er veldig populært. Man må imidlertid beregne at det går noe mer tid på å lære seg ting som ikke har med matematikk å gjøre, for eksempel hvilket bibliotek som må importeres for å få lov til å bruke sinus- eller cosinus. Det krever også litt mer dataferdigheter å komme igang med, man må finne seg en teksteditor, og finne ut hvordan man kjører kodene sine.

Når du sitter og sliter med programmering, må huske på følgende teorem:

NOEN HAR LURT PÅ DET FØR DEG.

Med andre ord vil et kjapt googlesøk sannsynligvis løse ditt problem.

Krasjkurs i Matlab
Krasjkurs i Python

Eksamen

2019-05-26, Morten Andreas Nome