Dette er websiden for 2012. Klikk her for websiden for 2013.

Oppfriskningskurs i matematikk NTNU 6.-11. august 2012.

Kurset er over for i år. Siden vil bli liggende tilgjengelig. Gruppeinndelingen fjernes av personvernhensyn; kontakt meg om du har ekstraordinær bruk for denne.

Oppfriskningskurset er et frivillig og gratis kurs over én uke som avholdes før den ordinære undervisningen starter opp. Kurset er først og fremst myntet på dem som ønsker en litt mykere start på semesteret, spesielt dem som har hatt et lengre avbrekk etter videregående skole eller av andre grunner føler de kunne trenge en repetisjon. Kurset er ment å gi et bedre grunnlag for å gå løs på matematikkemnene på NTNU. Det gies ingen karakterer eller kursbevis.

Øvinger, løsningsforslag, prøve osv

Øvinger, løsningsforslag og lignende legges ut forløpende.

Øving 1
Øving 2
Øving 3, Tilhørende bonusoppgave i egen fil slik at Øving 3 forøvrig kun er to sider
Øving 4, Tilhørende bonusoppgave i egen fil slik at Øving 4 forøvrig kun er to sider
Øving 5

Prøve

Ekstraøving - denne er for dem som insisterer på å få integrere litt

Merk at løsningsforslagene er scan av håndskrift. Filene er store (omlag 5MB):
Løsningsforslag øving 1
Løsningsforslag øving 2
Løsningsforslag øving 3
Løsningsforslag øving 4
Løsningsforslag øving 5
Løsningsforslag ekstraøving
Løsningsforslag prøve

Påmelding

Påmeldingssystemet er nå klart! Vi setter pris på om dere melder dere på innen 3. august. Påmeldingene er ikke bindende, men det er enklere for oss å finne rom og lage grupper om vi vet hvem som kommer.

Merk at telefon ikke er nødvendig å fylle ut. Bruk kommentarfeltet dersom du skal delta på forkurset i kjemi eller har noe annet praktisk vi burde vite om. Send heller mail dersom du har et spørsmål du trenger svar på før kursstart.

Meld deg på her.

Forprøve:

Vi har laget en forprøve du kan ta. Den burde gi en indikasjon på både innholdet og nivået i kurset. Vi har valgt å fokusere på å repetere de grunnleggende regneferdighetene som taes for gitt på NTNU. I tillegg vil vi jobbe med den forståelsen som trengs for å klare å anvende matematikken man egentlig kan på oppgaver man aldri har sett før. Vi vil ikke jobbe med de mer kompliserte temaene fra R2, slik som integrasjon og differensialregning. Dette gjennomgåes i sin helhet i de vanlige kursene.

Du må selv gjøre en vurdering på om du vil ha utbytte av oppfriskningskurset. Vi har fokusert på å lage en best mulig tilbud for dem som ellers ville synes Matte 1 og Analyse 1 er veldig vanskelig. Jeg tror du kan ha fordel av å delta om du har mer enn bare noen slurvefeil på de første elleve oppgavene, eller om du synes det er veldig vanskelig å skjønne hva du skal gjøre på de siste seks. Jeg forbeholder meg retten til å bruke mye tid på det noen ville synes er for enkelt.

Timeplan:

Mandag 6/8 Tirsdag 7/8 Onsdag 8/8 Torsdag 9/8 Fredag 10/8 Lørdag 11/8
8.15-9.00
9.15-10.00 Forelesning R1 Forelesning R1Forelesning R1Forelesning R1Forelesning R1
10.15-11.00 Forelesning R1 Forelesning R1Forelesning R1Forelesning R1Forelesning R1 Prøve R1
11.15-12.00 Forelesning R1 Forelesning R1Forelesning R1Forelesning R1Forelesning R1 Prøve R1
12.15-13.00 Fasit R1
13.00-14.00 Øving ØvingØvingØvingØving
14.15-15.00 Øving ØvingØvingØvingØving
15.15-16.00 Treffetid R93 Treffetid R93Treffetid R93Treffetid R93Treffetid R93
16.15-17.00


Det vil bli felles forelesninger i R1 før lunch og regneøvinger med veiledere etter lunch. Disse vil foregå i mindre grupper på egne rom. I treffetiden vil jeg være tilgjengelig for alle slags spørsmål og innspill på tomannshånd; her er det bare meningen å dukke opp om man lurer på noe spesielt. På lørdag vil det bli gitt en prøve i det vi har jobbet med. Det gies ingen karakterer, men dere får selv et bedre inntrykk av hva dere har lært og kan få tilbakemeldinger om dere ønsker.

R1 ligger i første underetasje i Realfagsbygget. Kart finner du her.

På grunn av mulige kollisjoner med eksamen, blir treffetiden flyttet til R93. Det er i Realfagsbygget, D-blokk, underetasje 1 (i likhet med R1). Kart finner du her.

Forkurs i kjemi

Kjemi har et tilsvarende kurs, men som såvidt jeg har skjønt først og fremst er myntet på dem som ikke har hatt kjemifag på videregående. Dessverre avholdes disse kursene samtidig. De som skal følge kjemikurset vil ha muligheten til å delta på matematikkurset på mandag, og om det er tilstrekkelig interesse vurderer vi å lage en intensivøkt på mandag ettermiddag. Dette vil vi vurdere utifra påmeldingene.

Foreleser

Aksel Wilhelm Wold Eide
E-post: akselwil (at) stud.ntnu.no

Kurset 2012

Mer detaljert informasjon om kurset vil legges ut forløpende. Inntil videre er det mulig å besøke kurset jeg holdt i fjor, som gir et ganske godt bilde også av hvordan årets kurs vil legges opp. Kurset fra 2010 er også tilgjengelig med komplette videoopptak av forelesningene. Dersom du ikke har anledning til å delta på kurset, er det kanskje en idé å jobbe selvstendig med det materialet som er tilgjengelig der. Merk at kurset i år vil fokusere på mer grunnleggende tema.

2013-05-15, bakka