TMA4150 Algebra (vår 2021)

Delvis løsningsforslag for eksamen

Alle oppgavene på eksamen hadde 2 eller 3 varianter, hvor kun oppgave 4 hadde 2 varianter. Her er et løsningsforslag for en variant av alle oppgavene: delvis løsningsforslag.

Forelesere

Øyvind Solberg (hovedforeleser)
Rom 854
oyvind.solberg[at]ntnu.no

Johanne Haugland
Rom 840
johanne.haugland[at]ntnu.no

Interaktive forelesninger

 Onsdag   08.15–10.00   S5
 Fredag   10.15–12.00   R2

Øvingslærer

Didrik Fosse
Rom 801
didrik.fosse[at]ntnu.no

Øvingstimer

 Onsdag    14.15–16.00   EL2
 

Piazza

I dette kurset har vi et Piazza-forum. Her kan dere stille spørsmål om ting dere lurer på i algebra, enten det er opppgaver på øvingene, gamle eksamensoppgaver, praktiske ting eller noe helt annet. Dere kan også svare på spørsmål fra andre studenter, og diskutere oppgavene om dere vil. Det er mulig å stille spørsmål anonymt, dersom det er ønskelig.

Link til Piazza:
https://piazza.com/ntnu.no/spring2021/tma4150

Vær oppmerksom på at Piazza finansieres av donasjoner, og at NTNU har betalt et felles bidrag til Piazza på vegne av alle studentene som tar kurset. Derfor er det viktig at dere ikke føler at dere må gi et bidrag selv. Det kan hende dere får forespørsler fra Piazza om å gi en donasjon, men disse forespørslene er automatisk genererte og kan fint ignoreres.

Gamle meldinger

Digital øvingstime På grunn av de nye tiltakene vil øvingstimen i dag 24. mars kun holdes digitalt.

Repetisjon 5. mars Det blir repetisjon av alt vi har gjennomgått så langt i kurset den 5. mars kl 10:15-12:00. Vi velger ut eksamensoppgaver som vi går igjennom i grupper og i plenum.

Fysiske øvingstimer Det har blitt åpnet for fysiske øvingstimer igjen, så fra og med onsdag 24. februar vil øvingstimene foregå fysisk i rom EL2, i tillegg til digitalt på zoom.

Fysisk øvingstime avlyst 17. februar På grunn av nye smitteverntilltak fra kommunen blir fysiske øvingstimer i algebra avlyst midlertidig avlyst. I første omgang gjelder dette til og med onsdag 17. februar, dvs. øvingstimen neste uke, men det er en mulighet for at tiltakene blir forlenget. Følg med her for å få oppdatert info om øvingstimene. Dette betyr at øvingstimen blir heldigital, og den foregår på den samme zoom-linken som tidligere.

Fysiske øvingstimer

Fra og med onsdag 3. februar (uke 5) vil øvingstimene holdes fysisk i tillegg til digitalt. Øvingstimene vil foregå i rom EL2, og man kan følge dem digitalt i Zoom på den samme linken som tidligere. Se Øvinger for mer info.

Starten av semesteret (oppdatert 08.01.2021)

For å følge de sentrale bestemmelser fra NTNU og for å introdusere litt forutsigbarhet, så velger vi å holde undervisningen digital ut januar. Se Logg og notater for Zoom-link til forelesningene. Første interaktive forelesning er 13. januar. Etter dette legger vi om til fysiske forelesninger så snart dette blir mulig, men vi vil gjennom hele kurset strømme forelesningene for studenter som ikke kan møte til fysiske forelesninger.

For å kunne bruke alle funksjonalitetene i Zoom, oppdater til siste versjon (bruk "Check for updates" under "zoom.us"-fanen i Zoom).

Lærebok

Det er blitt misforståelser mellom instituttet og Akademika angående hvilken utgave av læreboken som skal brukes. Så hvis du ikke har kjøpt en bok allerede, vent på nærmere informasjon (Onsdag 6. januar 12:12)

Akademika har tatt inn 7. utgave av læreboken, og vi anbefaler derfor at du kjøper/bruker denne utgaven. Gi oss beskjed om du allerede har kjøpt 8. utgave av boken (Onsdag 6. januar 12:46).

2021-05-31, Øyvind Solberg