TMA4140 Diskret matematikk, høsten 2010

Velkommen til kurset i diskret matematikk! Dette faget dekker over den matematikken som ligger til grunn for datateknologien, og er således særdeles relevant for de som går Datateknikk, Kommunikasjonsteknologi eller Ingeniørvitenskap og IKT. Vi kommer til å være innom så varierte temaer som logikk og bevisføring, hvordan GPS'er regner ut korteste vei mellom to byer, og hvordan datamaskiner kan "forstå" språk.

Bruk menyen til venstre for å finne mer informasjon om faget. Fjorårets fagsider er fremdeles tilgjengelige for dem som har lyst til å se gjennom tidligere øvinger (resten av materialet skal stort sett være overført til denne siden).

Nyheter

12. januar: Sensuren er ferdig, og karakterene bør dukke opp på studweb innen få dager.

17. desember: Eksamen med LF er lagt ut. Håper det har gått bra med alle. Skau og Åsmund takker for et hyggelig semester!

9. desember: Skau har spørretjeneste på torsdag 16. desember fra kl. 10:00 til 14:00 i S5.

1. desember: Åsmund holder repetisjonsforelesning som strekker seg over tre dager: mandag-onsdag 6.-8. desember, kl. 17:15 - 21:00. Auditoriet er EL5 på mandag og S2 de andre dagene. Endringer kan oppstå; følg med på denne siden for oppdatert info! Endring 1: Kapittel 12 blir tatt tidlig på tirsdag, pga. ønske fra mat.stat.

2. november: Tidspunktene for forelesningsslutt som ble oppgitt i dag var feil. Siste ordinære forelesning er tirsdag 30. november, og siste øvingsforelesning er onsdag 1. desember. Siste øving (12) skal inn fredag 26. november. Åsmund holder antageligvis repetisjonsforelesning en gang i desember.

16. oktober: Resultatene fra midtsemesterprøven er klare. Ta kontakt med Skau hvis du mener poengsummen er feil.

12. oktober: LF til midtsemesterprøven er lagt ut. Det var to småfeil i oppgave 1 i oppgaveteksten som ble delt ut på prøven (minus i stedet for negasjonstegn og en manglende parentes), men vi regner med at folk skjønte hva som var poenget.

7. oktober: Åsmund holder en uoffisiell repetisjonsforelesning i anledning midtsemesterprøven i EL5 på lørdag 9. fra 11:15 - 15:00.

4. oktober: Auditoriefordelingen på midtsemesterprøven er klar. Studenter med etternavn som begynner med A til og med O skal sitte i F1; resten (etternavn som begynner med P til og med Å) skal sitte i S3. De som skal ha spesiell tilrettelegging (pga. allergi, skrivevansker etc.) må henvende seg til Berit Rau senest 4 dager før midtsemesterprøven (73 59 16 61 / IMF sitt instituttkontor i 7. etasje i Sentralbygg II).

28. september: Pensum for semesterprøven er de fem første kapitlene i boken (men bare de delkapitlene som står under Foreløpig pensum).

15. september: Semesterprøven vil foregå i tidsrommet 10:15 - 12:00 tirsdag 12. oktober. Møt opp i god tid i forveien! Se faginformasjon-siden for mer informasjon.

2. september: All informasjon om gruppeinndeling og veiledningstidspunkter står i dokumentet det er linket til på Øvinger-siden.

(En gang i august): Første forelesning er mandag 30. august kl. 12:15 i auditorium EL5 i Elektrobygget.
Første øvingsforelesning er onsdag 1. september kl. 17:15 i samme auditorium.

2011-01-12, Åsmund Eldhuset