Informasjon for studentassistenter

Dere er utvalgt blant et stort antall søkere. Studentassistentjobben er en viktig del av støtten til studentene i Matematikk 1-4, spesielt i første årskurs, og fordrer derfor at man bruker de timene man får betalt for. Det er viktig at dere leser gjennom informasjonen på denne siden, slik at dere vet hva som forventes av dere. All innsats og tilbakemelding fra dere verdsettes høyt.

Oversikt og kontaktinformasjon

Studentassistentene i faget fordeles av Eva Lien. Hvis noe er uklart rundt selve ansettelsesforholdet er det hun som skal kontaktes, ikke fagkollegiet.

Øvingslærere

Studentassistenter

Mattelab + retting

Mattelab

Fordeling på mattelab

Fravær, bytte

  • Alt fravær, også ved sykdom, må meldes arbeidsgiver ved å sende en e-post til studass [at] math [dot] ntnu [dot] no. Ved lovlig fravær vil da arbeidsgiver sørge for erstatter.
  • Hvis to studentassistenter bytter enkeltvakter internt trenger vi ikke å bli varslet om det.
  • For studentassistenter gjelder for øvrig samme regler og lover som for andre norske stillinger, se f.eks. her.

Hva er mattelab?

Mattelaben er stedet der studentene kan få faglig hjelp av dere (i stedet for tradisjonelle øvingstimer), og foregår i de to auditoriene S7 og S8. Mattelaben er åpen i tidsrommet 12-18 fra mandag til torsdag, og 12-16 på fredager. Hver studentassistent har 6 timer i mattelab i ukene 3-16. Det vil være 3 studentassistenter og 1-2 stipendiater til stede i hvert rom til enhver tid. Ett av de to rommene (S8) vil fungere som stillerom: I dette rommet er det selvsagt mulig å hjelpe studenter, men lydnivået ellers skal være lavt. I rommet som ikke er stillerom (S7) er det mulig å ha gjennomgang på tavle om det er veldig mange som spør om det samme, men dette skal primært gjøres av stipendiater.

Forventninger og faglig innsats

  • Studentassistenter må holde seg oppdatert med fagets fremdrift på hjemmesiden.
  • Studenter kan stille spørsmål om alt i faget på mattelaben. Dere svarer på disse etter beste evne. Hvis dere ikke er sikre på hvordan dere skal svare på et spørsmål oppfordres dere om å be om hjelp fra stipendiaten i rommet. Ikke se på dette som et nederlag; kanskje lærer dere noe også.
  • Først og fremst vil spørsmålene som stilles være om Maple T.A.-tester, skriftlige innleveringsoppgaver og anbefalte oppgaver, i den rekkefølgen. I uker der det blir gitt skriftlig innleveringer vil hovededtyngden av spørsmålene angå disse.
  • Dere må forberede dere før mattelaben. Det forventes at dere setter dere inn i Maple T.A.-testene (ukentlig), de skriftlige innleveringene (månedlig) og de anbefalte oppgavene, såfremt dere rekker dette innenfor tiden dere er betalt for. Et absolutt minimum er at dere har gjort dere kjent med oppgavene, samt ukens tema.

I mattelaben

  • Studentassistentene og stipendiatene er ansvarlig for faglig og profesjonell drift av mattelaben, slik dere finner det best etter forutsetningene.
  • I mange av bolkene på 2 timer er det satt opp et antall prioriterte studieprogrammer, som fremgår her. Disse skal prioriteres over andre studenter (dette betyr ikke at andre studenter ikke skal få hjelp!).
  • Med mindre det er veldig få til stede i mattelaben bør dere opprette to lister på tavlen i auditoriet. Én liste over prioriterte studenter (f.eks til venstre på tavlen) og en annen liste over andre studenter (på den andre delen av tavlen). Det bør stå på tavlen hvilke programmer som er prioritert til enhver tid.
  • Hvis fordelingen av studenter på de to rommene er veldig skjev oppfordres dere til å være fleksible, og om nødvendig flytte studentassistenter mellom rommene.
  • Ved behov for ekstra folk i mattelab (hvis listene er veldig lange), send en melding til mattelab-adressen. Om mulig vil en eller flere ekstra stipendiat(er) med ledig tid komme for å hjelpe til. Det er viktig at denne muligheten ikke misbrukes.

Retting av innleveringer

N.B.: Dette gjelder bare de som er betalt for retting. For nærmere spørsmål rundt innleveringsøvingene kan Erik Rybakken kontaktes.

  • Registrering av øvinger gjøres i øvingssystemet, som dere vil få tilgang til.
  • Rettingen av de fire innleveringsøvingene skal gjøres mer nøye enn vanlige øvinger. Meningen er at studentene skal få et inntrykk av hvor godt de ligger an i forhold til eksamen, og øvingene rettes derfor på en liknende måte.
  • For å hjelpe dere i rettingen vil dere få en rettemal. Rettemalen består av et detaljert løsningsforslag, og instrukser for hvordan øvingen bør rettes.

Annet

  • Læreboken i faget (Adams, Essex - Calculus 2) kan lånes på instituttkontoret, som ligger i 7. etasje i sentralbygg 2.
  • Dere får tilgang til de anbefalte oppgavene og løsningsforslag til disse på forhånd. I tillegg får dere tilgang til Maple T.A.-testene noen dager i forveien gjennom testklassen.
2016-04-18, Morten Andreas Nome