Informasjon om brukerkonti

Levetid på konti og lagrede data

Levetid på konti er normalt hele studietiden + omtrent 3 måneder. Etter dette blir kontoen din stengt, og du kan ikke logge deg på noen av datamaskinene på datasalene.

Om du har vært bruker tidligere, og kontoen din nå er stengt, betyr ikke det at hjemmekatalogen din er slettet. Utgåtte hjemmekataloger blir tatt vare på ytterligere 3 måneder etter at kontoen din ble avsluttet.

Sikkerhetskopi/backup

Det tas backup av alle brukernes hjemmeområder én gang i døgnet, denne backupen oppbevares i 30 dager.

Hvordan få konto

De som har konto på salene er studenter ved studieretningen for Industriell matematikk (studieretning i 3. klasse for linjen Fysikk og matematikk), Master i matematiske fag, LuR, og studenter som går bachelor i matematiske fag. Studenter som tar fag, som krever bruk av datamaskiner, undervist av Institutt for matematikk får også konto for ett semester om gangen.

Nye studenter får tildelt konto hver høst, etter at de har abonnert på Matteland-kanalen på Innsida og søkt om tilgang via et skjema som legges ut der. Studenter som kun tar enkelte fag, som har øvingstimer på en av datasalene våre, får som regel konto ved at faglærer sender en epost med navn og brukernavn til datastudass [at] math [dot] ntnu [dot] no. Hovedfagsstudenter får også konto. Mener du at du skal ha konto, men ikke har fått det, kan du sende epost til datastudass [at] math [dot] ntnu [dot] no.

2019-08-08, Per Kristian Hove