Bruke iPad som skriveplate

Når du avholder digital forelesning kan du bruke iPaden din som tavle. Du trenger:

• iPad/iPad Pro med penn
  • Mac-en din (dette fungerer ikke i Windows eller Linux)
  • Ladekabel til iPad-en

Steg 1: Koble til iPaden med kabel

iPaden må være plugget inn i Mac-en din med ladekabelen som fulgte med, eller annen passende kabel.

Steg 2: Start QuickTime Player

Start programmet QuickTime Player på Mac-en.

Du finner programmet i Applications-mappa. Ikonet ser slik ut:

Steg 3: Velg File → New Movie Recording

Hvis den ber om tilgang til kameraet og/eller mikrofonen svarer du OK:

Steg 4: Åpne skriveprogrammet ditt på iPaden

Hvis iPaden spør Trust This Computer? klikker du på knappen Trust.

Åpne det skriveprogrammet du ønsker å bruke som tavle.

Anbefalte programmer er GoodNotes 5 og Notability.

Steg 5: Velg iPaden som kilde i QuickTime Player

Gå til nedtrekksmenyen rett til høyre for opptaksknappen:

Velg iPaden din som kamera:

Nå skal QuickTime Player-vinduet vise samme skjermbilde som iPaden din.

(Du kan også bruke QuickTime Player til å spille inn screencasts/pencasts. I så fall bør du også velge headsettet ditt som mikrofon. Da blir lyden mye bedre enn om du bruker iPadens innebygde mikrofon, og du slipper skrapelyder fra pennen.)

Steg 6: Dele QuickTime-vinduet i videokonferanseprogrammet

For at studentene skal se det du skriver på iPaden, må du dele skjermbildet fra QuickTime Player.

Måten dette gjøres på er avhengig av hvilket videokonferanseprogram du bruker, men felles er at du skal velge å dele ett bestemt vindu og ikke hele desktopen.

Velg å dele ett bestemt vindu (en bestemt applikasjon), og velg så Quick Time Player-vinduet når du blir bedt om å velge programmet som skal deles.

2022-08-15, Per Kristian Hove